Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 24

Icoon EredivisieDit weekend werd de 24e speelronde van de Eredivisie afgewerkt. PSV verspeelde in eigen huis punten maar concurrent Ajax wist daar niet van te profiteren. Het seizoen van AZ wordt steeds dramatischer. In Nijmegen werd er met grote cijfers verloren van NEC. Hieronder een overzicht van een aantal gespeelde wedstrijden.

In het Philips Stadion is een spectaculaire wedstrijd tussen PSV en SC Heerenveen in 1-1 geëindigd. In de eerste helft waren er kansen aan beide kanten, maar de Eindhovenaren kwamen in de eerste minuut al op voorsprong door een kopbal van Bakkal. Doelman Gomes bewees opnieuw zijn waarde en maakte een aantal grote kansen onschadelijk. In de tweede helft gingen de Friezen goed van start en dat resulteerde in een doelpunt van Bradley. In de slotfase zochten beide ploegen het winnende doelpunt maar er werd niet meer gescoord: 1-1.

Een zwaar gehavend Feyenoord heeft dankzij uitblinker Makaay drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen De Graafschap. In de beginfase waren de Rotterdammers de bovenliggende partij maar na enige tijd begonnen de superboeren zich ook in het spel te mengen. Robbemond raakte de paal en vervolgens kon Schöne de rebound tegen de touwen schieten. Vlak voor rust kwam Feyenoord langszij na een slimme loopactie van Makaay. In de tweede helft deed hij dit nog twee keer en dat resulteerde in twee doelpunten van Hofs: 1-3.

Ajax blijft wisselvallig presteren. Dit weekend werd de uitwedstrijd bij Roda JC met 2-1 verloren. Het veld in het Parkstad Limburg Stadion was slecht te bespelen maar ondanks dat gebeurde er genoeg op het veld. De wedstrijd kwam los na een doelpunt van Lamah maar nog voor rust kwamen de Amsterdammers langszij door een doelpunt van topscorer Huntelaar. Na de pauze leek een doelpunt van Ajax een kwestie van tijd maar een vrije trap van Silva werd afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel. Hadouir wist aan de andere kant wel te scoren en besliste de wedstrijd: 2-1.

AZ blijft dit seizoen teleurstellen. In Nijmegen verloor de ploeg van Louis van Gaal met grote cijfers. De Alkmaarders kwamen snel op voorsprong door een doelpunt van Mendes da Silva maar vervolgens ging het mis. Bobson profiteerde van een fout van Vormer, Holman schoot knap raak, van Beukering scoorde vanaf elf meter en Wisgerhof maakte nog voor rust de 4-1. Na de pauze maakte Drost het feest in Nijmegen compleet. Kort voor tijd deed El Hamdaoui nog iets terug, maar het mocht niet meer baten: 5-2.

Natuurlijk werden er nog meer wedstrijden gespeeld. FC Twente won in eigen huis van Heracles Almelo en FC Groningen ging onderuit bij Vitesse. NAC Breda zette de stijgende lijn voort en won van FC Utrecht. De wedstrijd tussen VVV-Venlo en Willem II eindigde onbeslist terwijl Excelsior een ander degradatieduel tegen Sparta Rotterdam winnend afsloot.