Film Boer zoekt vrouw op komst

Icoon FilmHet mega-succes van de KRO, 'Boer zoekt vrouw', zal in het voorjaar van 2009 op het witte doek verschijnen. Steven de Jong, Klaas de Jong en Jos van der Linden, die zich ook met de productie van ‘De Schippers van de Kameleon’ en ‘De scheepsjongens van Bontekoe’ hebben beziggehouden, zijn van plan dit jaar nog te beginnen met de opnames van de film.

Op zondagavond kijken de laatste weken gemiddeld meer dan vier miljoen mensen naar het immens populaire programma dat door Yvon Jaspers wordt gepresenteerd. Steven de Jong, medeproducent maar zelf ook fan van het programma, liet al weten zelf ook veel affiniteit met het platteland te hebben: “Zelf woon ik op een oude boerderij in Friesland tussen de koeien en de paarden. Ik ben opgegroeid op een klein boerenbedrijf. Mijn eerste diploma was het melkdiploma, het boerenleven is prachtig”

Een woordvoerder liet onlangs al weten dat de titel van de romantische plattelandskomedie ‘Boer roept vrouw’ zou gaan heten. Hoe men verder invulling aan de film gaat geven, werd nog niet bekend gemaakt.