Mitt Romney stapt uit de race

Icoon Amerika Mitt Romney stapt uit de verkiezing voor de nominatie van de Republikeinse presidentskandidaat. Romney stond tweede in de race om de Republikeinse kandidaat te worden na John McCain. Toch lag hij ver achter op McCain. Nu zijn alleen McCain en Mike Huckabee nog over als serieuze kanshebbers.

Het is aan de verschillende staten hoe de gedelegeerden van Romney verdeeld zullen worden. De strijd tussen McCain en Huckabee zal door deze beslissing waarschijnlijk spannender worden. Tijdens 'Super Tuesday' werden de conservatieve Republikeinse stemmen gespleten tussen Romney en Huckabee, waar McCain van geprofiteerd heeft. Nu zullen conservatieve stemmen waarschijnlijk naar Huckabee gaan. Hierdoor is de kans groter geworden dat McCain nog ingehaald kan worden.

Romney heeft zijn beslissing toegelicht in een persconferentie. Daarin stelt hij dat hij gestopt is om de Democraten de wind uit de zeilen te nemen. Hij denkt dat verdeeldheid in de Republikeinse Partij de Democraten alleen maar helpt. En dat wil hij niet, omdat hij dan verantwoordelijk zou zijn dat de Democraten de verkiezingen winnen en de troepen terugtrekken uit Irak.