Super Tuesday eindigt in Democratisch gelijkspel

Icoon AmerikaSuper Tuesday is voor de Democratische presidentskandidaten Hillary Clinton en Barack Obama uitgedraaid op een avondje stuivertje wisselen. De twee kandidaten gaven elkaar uiteindelijk niet veel toe en de krachtmeting eindigde in een gelijkspel.

De strijd om de kandidatuur van de Democratische Partij voor de presidentsverkiezingen van november gaat onverminderd door.

De gewezen first lady blikte afgelopen nacht vooruit op een lange race. ''Ik zie er naar uit door te gaan met onze campagne en ons debat over hoe ons land beter achter te laten voor de volgende generatie omdat dat mijn levenswerk is'', aldus Clinton tegen haar aanhangers in New York. Ze riep kiezers op vooral de issues niet uit het oog te verliezen. ''Politiek is geen spelletje. Het gaat er niet om wie er voorloopt of achterloopt. Het gaat om uw levens, uw families uw toekomst. Samen zullen we Amerika heroveren (op de Republikeinen).''

Senator Barack Obama uit Illinois ziet de toekomst eveneens met vertrouwen tegemoet. ''We hebben geen einduitslagen nodig om te weten dat onze tijd is gekomen'', aldus een zelfverzekerde kandidaat. ''Onze tijd is gekomen. Onze beweging is echt en verandering komt eraan in Amerika. Wat begon als gefluister is aangezweld tot een koor dat niet tegengehouden kan worden. We moeten kiezen tussen verandering en meer van hetzelfde, tussen vooruitkijken en terugkijken'', hield hij een dolenthousiaste menigte in Chicago voor.


Meepraten over de US elections kan op het forum. Uitleg over het hoe en wat van de verkiezingen in Amerika vind je in de special.