Voetbal: Uitslag AZ - PSV

Icoon EredivisieVanavond werd in Alkmaar de topper AZ - PSV gespeeld. De Eindhovenaren bleken de sterksten, en er werd met 0-2 gewonnen. AZ probeerde aan te vallen, maar PSV bleef gemakkelijk overeind.

De eerste helft waren de Alkmaarders het meest in balbezit. De club van Louis van Gaal was op zoek naar het gaatje in de PSV-defensie, maar dit werd niet gevonden. PSV hield stand en kwam zelfs al snel op voorsprong. Een afstandsschot van Dzsudzsák eindigde op de lat, en de rebound werd binnengewerkt door Lazovic. Minder dan een kwartier later was het wederom PSV dat scoorde. Na een blunder in de Alkmaarse defensie was het Ibrahim Afellay die koel bleef en de bal langs Waterman werkte. Met 0-2 was de ruststand bepaald.

Na rust begon AZ hetzelfde als voor de pauze. De thuisploeg had maar één doel, en dat was aanvallen. Helaas leverde het behalve een paar kleine kansjes niets op. De gasten uit Brabant hadden weinig moeite om de nul te houden, en zo bleek de ruststand ook de eindstand.

Voor meer nieuws over de Eredivisie kijk je op de FOK! Voetbalmanager!