Franse president Sarkozy stiekem getrouwd

Icoon ShowbizzPresident Nicolas Sarkozy van Frankrijk is vanmorgen getrouwd met zijn vriendin, het voormalig model Carla Bruni. Dat heeft de burgemeester van het achtste arrondissement van Parijs vanmorgen bevestigd. Het huwelijk werd gesloten op de eerste etage van het Élysée-paleis, de residentie van de Franse president.

Het huwelijk was niet aangekondigd en vond in het geheim plaats. Alleen de familie en een paar goede vrienden waren aanwezig, tezamen ongeveer twintig mensen. De burgemeester: "Een intiem familiemoment, heel eenvoudig, maar toch ontroerde het het bruidspaar zichtbaar."

Prille liefde
President Sarkozy is pas afgelopen oktober gescheiden van zijn vorige vrouw, Cécilia. In december is de relatie met Carla officieel bevestigd. Er waren al geruchten dat ze zouden gaan trouwen.

Beroemde mannen
Carla Bruni schijnt overigens van beroemde mannen te houden. Volgens Der Spiegel van 21 januari had ze eerder affaires met onder andere Eric Clapton, Mick Jagger en Donald Trump.

Uniek
De gebeurtenis is uniek te noemen: nog niet eerder was het in Frankrijk voorgekomen dat de president trouwt tijdens zijn presidentschap. Hij is overigens niet het eerste Franse staatshoofd dat trouwt: Napoléon III en eerder Napoléon I zijn ook getrouwd terwijl ze aan de macht waren. Zij waren echter geen president.


Het pasgetrouwde stel