'Joran van der Sloot is ondergedoken'

Icoon MisdaadDe oma van Joran van der Sloot heeft tegenover de NOS verklaard dat haar kleinzoon is ondergedoken op een plek waar niemand hem kan vinden. Hij zou eerst de uitzending van Peter R. de Vries willen zien voordat hij de pers weer te woord staat. Jorans ouders, die op Aruba wonen, zien volgens de NOS geen reden om af te reizen naar Nederland.

Gisteravond bevestigde Van der Sloot telefonisch in Pauw en Witteman dat het verhaal van Peter R. de Vries klopt. Hij zei echter ook dat zijn bekentenis een leugen was. De Vries gaf enige tijd later aan dat hij niet onder de indruk was van de uitspraken van Van der Sloot en dat er geen kritische vragen gesteld waren door Jeroen Pauw en Paul Witteman.

Joseph Tacopina, de Amerikaanse advocaat van Van der Sloot, heeft aangegeven niet blij te zijn met de uitspraken van zijn cliënt. Volgens Tacopina had hij beter op kunnen hangen. "Maar dat deed hij niet. Duidelijk is dat zijn ouders hier niet blij mee zijn", aldus de advocaat.

SBS6 zal morgenavond om 21.30 uur een extra lange uitzending van bijna twee uur uitzenden, waarin de ontknoping van het verhaal uit de doeken gedaan zal worden.

Update 18.05 uur
Volgens zijn moeder, Anita van der Sloot, is Joran niet ondergedoken. "Ook is hij niet aangehouden. Sterker nog, we hebben hem op dit moment aan de telefoon." Meer commentaar willen de ouders niet geven. Ook Jorans advocaat is niet bereikbaar voor commentaar.


Ondergedoken, of toch niet?