Deventer school slachtoffer internetoorlog

Icoon InternetEen Nederlandse website is gisteren slachtoffer geworden in de internetoorlog tussen 'the Church of Scientology' en een groep internet-hooligans die schuil gaan onder de naam 'Anonymous'.

De groep verklaarde de Scientologybeweging vorige week de oorlog en valt nu websites van de kerk aan met een zogenaamde DDOS aanval. Een programma stuurt zoveel informatie naar de websites dat de servers overbelast raken. De website is dan enige tijd niet meer bereikbaar.

Vrijdagavond maakte Anonymous zich op om opnieuw een website van Scientology te DDOS-en. Een lid van de groep, 'Splongcat', had een programmaatje online gezet zodat iedereen eenvoudig mee kon werken aan de aanval. Enige minuten nadat men begonnen was met de aanval crashte de software en kwam men tot de ontdekking dat ze een hele andere site aan het DDOS-en waren. Het bleek de website van het Etty Hillesum Lyceum uit Deventer te zijn. User Splongcat had het IP adres van een vriend gekregen. Die vriend zei dat het adres klopte, het bleek echter van zijn eigen school te zijn. Hij heeft Anonymous misbruikt voor zijn persoonlijke gewin.

De 900 mensen op het chatprogramma riepen meteen op om de aanval te stoppen. De site van het Etty Hillesum Lyceum herstelde snel van de aanval. Echte schade is er niet ontstaan. User Splongcat bood zijn verontschuldigingen aan voor deze fout. 'Anonymous' heeft meteen afstand genomen van deze actie en verklaarde niet op de hoogte te zijn geweest en zou een dergelijke actie ook zeker niet hebben gesteund. "Het is niet ons doel om anderen dan de Scientology kerk te treffen met onze acties."