Nieuwe ontwikkelingen in Scientology oorlog

Icoon PiracyEr zijn nieuwe ontwikkelingen in de 'guerilla oorlog' tussen de Scientology Church en de groep internet hooligans 'Anonymous'.

Anonymous verklaarde enkele dagen geleden de oorlog aan de Scientology sekte omdat ze genoeg hebben van de methodes die de Church of Scientology gebruikt om critici de mond te snoeren. Ook brengen ze de kerk in verband met het verdachte overlijden van sommige Scientology leden. Ze zouden zich schuldig maken aan het misbruiken van kinderen om hun doel te bereiken: het werven van nieuwe leden en het promoten van hun idealen.

Anonymous begon de oorlog met het georganiseerd aanvallen van alle servers waar websites van de sekte gehost worden. Door miljoenen fictieve bezoekers naar de websites te sturen raakt de server overbelast en was vervolgens onbereikbaar. In totaal zijn 6 websites niet meer te bereiken door deze (DDOS) aanval. De hoofdwebsite van Scientology is nog wel te bereiken, dankzij speciaal geïnstalleerde beveiligingssoftware. Anonymous viel daarop de fabrikant van de software ook lastig met telefoon-, fax en emailbommen.

Een woordvoerder van de Scientology Curch verklaarde: "Onze kerk is niet het 'juiste doelwit' voor dit soort aanvallen. Dit soort mensen hebben verkeerde informatie over ons." Meer dan het beveiligen van hun hoofdwebsite lijkt de organisatie op dit moment niet te doen. Enige vorm van verzet ontbreekt.

Subheader
Anonymous zou een scala aan vertrouwelijke documenten hebben gedownload van de servers van de kerk. Deze documenten zijn op grotendeels alle populaire file-sharing sites te downloaden. Ook zeiden ze de hoofdwebsite van de kerk te willen hacken. Anonymous is ook van plan om in het echte leven actie ondernemen. Ze plannen verschillende acties bij gebouwen van de kerk in heel Amerika.

De internet hooligans stuurden vandaag een brief naar het hoofdkantoor van Scientology: "Onderhand weten we bijna wel zeker dat jullie je bewust zijn van onze acties. We willen jullie via deze manier op de hoogste stellen van onze aanval op de Scientology organisatie.

Wij zijn Anonymous, jullie denken ons misschien te kennen als een groep hackers maar we zijn veel meer dan dat. We zijn de bewakers van de kennis, wij zijn een internet 'hate machine'. Anonymous heeft besloten dat jullie organisatie vernietigd moet worden; voor de bestwil van jullie leden, voor de mensheid en ons eigen plezier. We zullen jullie systematisch van het internet doen verdwijnen en we zullen zorgen dat er niets overblijft van de Church of Scientology in de huidige vorm."


Anonymous heeft geen leiders, het is een groep mensen die met het uur groter wordt. Op het chatprotocol IRC wordt door de leden overleg gepleegd ontrent nieuwe acties er komen. Iedereen kan de chatruimte, waar alles besproken wordt, gewoon bekijken. Daarom gebruiken ze allemaal schuilnamen. Ook ex-Scientology leden houden zich hier op en lichten de andere leden in over de gewoontes en geheimen van de organisatie.

De hele oorlogsverklaring van Anonymous.