NVU keert zich tegen Wilders

De leider van de neo-nazistische Nederlandse Volks-Unie (NVU) Constant Kusters keert zich in het AD tegen Geert Wilders en de anti-Koranfilm die hij aan het maken is. Volgens Kusters is Wilders uit op een bloederige burgeroorlog tussen moslims en christenen. Hij steunt de islamitische organisaties die deze week opriepen om rustig te blijven na het uitkomen van de tien minuten durende rolprent.

Kusters: ''Wilders wil deze twee groepen tegen elkaar uitspelen om in ons land een zionistische (joodse, red.) staat te stichten. De man is opvallend vaak te vinden op de Israëlische ambassade. Dat zegt mij genoeg.''

Kusters, die geregeld de straat op gaat met zijn NVU om tegen de 'multikul' te demonstreren, staat een heel andere aanpak voor van de multiculti-problemen: ''Wij zeggen: bevorder de remigratie, zet buitenlandse criminelen het land uit en sluit de grenzen. Maar om daarom nou te schoppen tegen de islam, nee.'' Wel vindt de voorman van de neo-nazi's dat als iemand de islam wil aanhangen, diegene dat maar in een islamitisch land moet doen.

Verder maakt Kusters zich boos over het feit dat wijlen Hans Janmaat (voormalig leider van de Centrum Partij/Democraten) in het verleden is veroordeeld voor uitspraken die 'veel minder erg' waren dan die van Wilders. ''Negeren dus, die Wilders'', is Kusters devies.

Kusters zelf is in het verleden overigens meerdere keren veroordeeld voor onder meer het roepen van discriminerende leuzen en racistische belediging.

Met dank aan Dr-Islam voor de submit.