Radio 538 weerstaat Top 2000 op Radio 2

Icoon RadioRadio 538 is ondanks de Top 2000 op Radio 2 en de kerstmuziek op Sky Radio marktleider gebleven in radioland. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart vanochtend bekend heeft gemaakt. In november-december 2007 bleef 538 nipt marktleider met een marktaandeel van 10,8 procent. Radio 2 volgt met 10,7 procent en Sky Radio staat derde met 10,2 procent. Overigens is de kans groot dat Radio 2 wel groter wordt in de cijfers over december en januari die volgende maand uitkomen.

Radio 2 doet het traditioneel goed aan het einde van het jaar door het uitzenden van de Top 2000. Ook Radio 3FM deed het goed. De publieke popzender die vorige maand Q-music nog voor zich moest dulden, steeg naar 8,3 procent marktaandeel en staat daarmee stevig op de vierde plek. Vooral het geslaagde Serious Request in het Glazen Huis in Den Haag zorgde daarvoor.

We luisterden met z'n allen gemiddeld 3 uur en 8 minuten per dag naar de radio. Dat is drie minuten langer dan vorige maand.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden.