Moordenaar vrouw en kind nu een 'wrak'

Icoon MisdaadDe 30-jarige Huib van O. uit Melissant (gemeente Dirksland) die in september zijn vrouw Renate (31) en dochter Elisa (3) vermoordde, is in de gevangenis veranderd in een wrak. Dat zegt zijn advocaat vandaag in het AD. ''Nu het besef is doorgedrongen dat hij zijn vrouw en kind heeft vermoord, is hij kapot van verdriet.''

Volgens de raadsman zijn de politiefoto's van de slachtoffers te gruwelijk voor woorden. ''Mijn cliënt is als een dolle tekeer gegaan. De foto's zitten in het dossier en krijgt de rechter onder ogen. De beelden zijn weerzinwekkend, bijna te eng om naar te kijken.'' Van O. bracht zijn vrouw en dochtertje met een mes en een hamer om het leven in hun huis aan de Fabiusstraat. Ook de hond van het gezin ontkwam niet aan de moordlust van zijn baasje.

Het is bekend dat het gezin schulden had. Maar waarom Van O. ineens over is gegaan tot de moorden, is voor zijn advocaat nog onduidelijk. Momenteel wordt nog gewerkt aan een rapport over de psychische situatie van de Melissanter. Pas als dit onderzoek in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam is afgerond, besluit het Openbaar Ministerie wanneer Van O. voor de rechtbank moet verschijnen.