Roermondse messentrekker toch de cel in

Icoon MisdaadDe rechter-commissaris van de rechtbank in Roermond heeft vanmiddag een 31-jarige man in bewaring gesteld die agenten had bedreigd met een mes. Dat liet het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond weten.

Vrijdag had de rechter-commissaris de Roermondenaar nog vrijgelaten, wat tot een storm van verontwaardiging en Kamervragen leidde.

De man probeerde donderdagavond op het politiebureau in Roermond met een mes in te steken op een agent. Vier toegesnelde collega's wisten de verdachte te overmeesteren, waarna de man in verzekering werd gesteld. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en bedreiging.

Afgelopen vrijdag oordeelde de rechter-commissaris dat de inverzekeringstelling van de verdachte onrechtmatig was. Gisteren eiste het OM in bewaringstelling gezien het maatschappelijk belang om op te treden tegen mensen die geweld gebruiken tegen de politie. De rechter-commissaris wees die vordering vandaag voor de duur van veertien dagen toe.

De man wordt verdacht van poging tot doodslag en bedreiging. De rechter- commissaris oordeelde dat de verdachte ''kennelijk beschikt over een naar ernstige agressie neigende mentaliteit'', aldus de rechtbank in een persverklaring.

Toen de politie hem vorige week weigerde te vertellen waar zijn bij hem weggelopen vrouw verblijft en hem het roken op het politiebureau verbood, is hij volgens de rechter ''kennelijk helemaal doorgedraaid''.

Met dank aan mouthman voor de submit.