'Moeder noemde prinses Diana een hoer'

OpmerkelijkPaul Burrell, de niet op zijn mondje gevallen voormalige butler van de Britse prinses Diana, heeft vandaag verklaard dat Diana's moeder haar dochter maar een hoer vond. Dit omdat de Prinses van Wales het had aangelegd met de moslim Dodi al-Fayed.

Burell: ''Ze noemde de prinses een hoer en zei dat ze rotzooide met die 'verdomde moslimman' en ze was respectloos en zei enkele afschuwelijke dingen.'' De oud butler is een van de belangrijkste getuigen in het onderzoek naar de dood van Diana.

De 'people's princess' overleed in augustus 1997 door een auto-ongeluk in Parijs. Daarbij kwamen ook Dodi en de chauffeur om het leven. De vader van Dodi, Mohammed al-Fayed, is er van overtuigd dat het stel slachtoffer is geworden van een samenzwering.

De butler legde gisteren in het gerechtelijk onderzoek naar de precieze omstandigheden van de dood van Diana een verklaring af. In zijn in 2003 verschenen boek 'In koninklijke dienst' deed Burrell een boekje open over een aantal zaken in het privéleven van de prinses. Maar toen hem gisteren gevraagd werd naar de documenten waarop hij dat boek baseerde, hield Burrell zijn mond. Meer over de gang van zaken van gisteren staat hier.