Voetbal: Uitslag Feyenoord - PSV

Icoon EredivisiePSV heeft zojuist de topper tegen Feyenoord met 0-1 weten te winnen. De enige treffer van de wedstrijd in de Kuip werd in de 40e minuut gescoord door Otman Bakkal. Het was voor de Rotterdammers de eerste thuisnederlaag van dit seizoen.

De openingstreffer hing in een zeer aantrekkelijke eerste helft steeds in de lucht. Kort voor rust was het raak, nadat Alcides met een pass Bakkal richting het doel van de Rotterdammers stuurde. Bakkal wist het hoofd koel te houden en scoorde de 0-1. De Rotterdammers hadden het meeste balbezit, maar miste net wat precisie.

In de tweede helft voerde Feyenoord de druk wel wat op, maar erg veel problemen leverde dat niet op voor PSV. Gaandeweg de tweede helft kreeg de landskampioen zelfs steeds meer kansen, zeker nadat Hofs na zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten. Afellay raakte bijvoorbeeld twee keer de paal maar uiteindelijk bleef het toch 0-1.

PSV heeft in de stand nu drie punten meer dan Feyenoord en Groningen. Ajax kan zich morgen bij dat rijtje voegen als ze de topper tegen AZ weten te winnen.