Texaan wint Darwin Award 2007

De internetsite Darwinawards.com heeft de jaarlijkse Darwin Awards weer uitgereikt. Deze ludieke prijs gaat naar degene die de mensheid een dienst heeft bewezen door zichzelf uit de genenpoel te verwijderen, bijvoorbeeld door zichzelf van kant te maken. De organisatie vindt dit erg belangrijk, omdat op deze manier zijn waardeloze genen niet meer verder kunnen worden verspreid.

De nabestaanden van een 58-jarige man uit de Amerikaanse staat Texas mogen dit jaar de twijfelachtige prijs op de schoorsteenmantel zetten. De Texaan liet vorig jaar het leven toen hij drie liter sherry rectaal inbracht.

Een stelletje uit South Carolina (beiden 21 jaar oud) heeft postuum het zilver in de wacht gesleept. Ze werden namelijk geheel ontkleed dood gevonden op een weg. Hun kleren werden door de politie gevonden op het schuine dak van een nabijgelegen gebouw, waar ze waarschijnlijk van waren afgerold.

De derde prijs gaat zowaar naar een oosterbuur van ons. De Duitser was de mollenoverlast in zijn grasveld beu. Met een stroomkabel wilde hij de blinde beestjes een dodelijke opdonder geven. Helaas zette hij de grond onder stroom, zodat de enige die werd geëlektrocuteerd de man zelf was.

De site heeft ook postume poedelprijzen uitgereikt. Deze gingen naar een Amerikaan die het spelletje 'chicken' speelde met een aanstormende trein. Helaas sprong hij te laat opzij, zodat de trein over de jongen heenraasde. Een 28-jarige landgenoot van de held kreeg een eervolle vermelding toen hij het leven liet omdat hij met zijn laptop zat te spelen. Hij was alleen zo dom om het achter het stuur te doen.

Met dank aan Asskicker14 voor de submit.