Anti Sarkozy-plaat komt van zoonlief

Icoon BuitenlandsDat de Parijse rap-artiest Poison een anti-Sarkozy plaat heeft gemaakt is niet opmerkelijk. Wel dat de zoon van de Franse president de plaat heeft geproduceerd. De 22-jarige Pierre Sarkozy opereerde onder de naam Mosey.

Rapper Poison wist aanvankelijk niet dat zoonlief de genius achter het nummer was. Pierre Sarkozy, die voor Poison onder meer het nummer 'La Rue' schreef, had expres niet verteld wie hij echt was omdat hij bang was dat Poison hem zou dumpen. In het anti-Sarkozy nummer werd onder meer opgeroepen niet op hem te stemmen. Poison hekelt de politicus al sinds de rellen in Parijs, toen Sarkozy nog minister was. De huidige Franse president noemde de opstandige jongeren 'tuig'. Pierre viel door de mand toen hij met Poison de MTV Awards bezocht.

De president treft het niet deze week, want ook zijn ex laat hem in de steek. Zo heeft ex Cécilia maar liefst aan drie boekjes meegewerkt over haar leven met de politicus. Hierin staan onthullingen als 'Nicolas is een vrek” en 'hij is een man die van niemand houdt, niet eens van zijn eigen kinderen'. Sarkozy heeft overigens laten weten dat zijn relatie met exmodel Bruni serieus is en dat ze in de toekomst gaan trouwen.