Blanke Eindhovenaar: sorry voor Wilders-rap

WildersDe omstreden Youssef en Kamal, die in een videoclip de keel van een Geert Wilders look-a-like doorsneden, blijken inderdaad niet te bestaan, zoals wij maandag al meldden. De geruchten gingen al dat het om een blanke Eindhovenaar ging. De twee Marokkaanse jongens zouden slechts figureren in de clip. De autochtoon biedt nu zijn excuses aan voor de ophef rond Youssef en Kamal. Eerder deed Wilders aangifte.

De Eindhovenaar verklaart: "Youssef en Kamal bieden hun excuses aan de Marokkaanse gemeenschap aan. Voor de ongewilde deelname en bijdrage in de negatieve beeldvorming en de ontstane maatschappelijke onrust als direct gevolg van de clip Woensel, een stadsdeel in Eindhoven."

De Brabander zelf wil anoniem blijven. Wel meldt hij: "Er is geen sprake van twee Marokkaanse jongens die deze nummers met serieuze intenties maken. Youssef en Kamal zijn inderdaad fictief, net zo fictief als de dreiging die Geert Wilders van hen ervaart."

Overigens ontkent de maker dat de persoon wiens keel werd 'doorgesneden' Wilders moest voorstellen. Wel neemt hij Wilders van alles kwalijk. "Het blijkt helaas niet zo heel moeilijk het fobische beeld dat autochtonen hebben van Marokkanen werkelijkheid te laten worden, in de vorm van maatschappelijke onrust onder de bevolking, dankzij het overijverig en gretig handelen van een zogenaamde politicus."

De omstreden clip van Youssef en Kamal.

Met dank aan wormwood voor de submit.