Politie schiet gevaarlijke honden dood

De politie heeft vanochtend in het Limburgse Sint Odiliënberg twee agressieve honden doodgeschoten. Die hadden eerder een kudde schapen aangevallen en richtten zich vervolgens op brandweerlieden, die de schapen in veiligheid wilden brengen.

Volgens de brandweer hadden de honden een kudde van bijna twintig schapen in een wei aan de Leropperweg aangevallen, waarbij vier schapen werden doodgebeten. Een groot aantal schapen vluchtte een sloot in, waarbij drie dieren verdronken. De brandweer wist tien schapen uit het water te redden.

De brandweer spreekt van een waar slagveld op en rond de wei. Her en der liggen kapot gebeten en verdronken schapen. Een dierenarts verzorgt de geredde schapen, omdat die het risico van longontsteking lopen. Ze zijn naar een stal gebracht. Wie de eigenaar van de loslopende honden is, weet de brandweer niet. Onbekend is hoe de honden in de wei terecht kwamen.

Update 17.26 uur
Inmiddels is een achtste schaap ook overleden, twee andere verkeren nog in levensgevaar. De eigenaar van de honden (twee Mechelse herders) heeft zich gemeld. De herders waren ontsnapt van een afgesloten erf op ongeveer 1,5 km afstand van de wei.

Volgens de eigenaar zijn ze vermoedelijk bang geworden van de grote hoeveelheden afgestoken vuurwerk rondom het erf. De honden stonden niet als gevaarlijk bekend.