14-jarige Danny Hoekzema gay van 2007

De 14-jarige Danny Hoekzema uit Bovenkarspel die het ondanks de nodige tegenstand voor elkaar kreeg dat er dit jaar een boot voor homo's onder de 16 mee kon varen op de Gay Pride in Amsterdam, is door de bezoekers van de website van de Gaykrant uitgeroepen tot gay-persoonlijkheid van het jaar. Hoekzema bleef met 32,8% de dit jaar overleden tv- en theaterman Jos Brink ruim voor. Brink haalde 17,4% van de stemmen.

Derde werd zanger en tv-persoonlijkheid Paul de Leeuw met 8,1%. Opmerkelijk is de vierde plaats die jazz-zanger Wouter Hamel veroverde (5,6%). Hamel is dit jaar internationaal doorgebroken, maar ook openlijk homoseksueel.

De bezoekers van de Gaykrant-site noemden het toenemend geweld tegen homo's de belangrijkste gebeurtenis van 2007. De juniorenboot van Danny eindigde als tweede. De actie die Albert Verlinde samen met de Stichting Vrienden van de Gay Krant voerde tegen de ambtenaren die homo's weigeren te huwen werd derde. Op de vierde en vijfde plaats eindigde respectievelijk de rel rond Yvette Lont en de CU en het succes van de berenmannengroep Bearforce1.