Connexxion laat autist in de kou staan

Bert en Gea Venema uit het Drentse Peize zijn woest op vervoersbedrijf Connexxion. Een chauffeur van de vervoersgigant zou hun zestienjarige, autistische zoon moeten vervoeren naar een zorgboerderij in Westervelde, even ten noordwesten van Assen. Het navigatiesysteem van de chauffeur bracht hem echter naar Westeinde bij Dwingeloo in de gemeente Westerveld.

Venema heeft al langer klachten over Connexxion, maar zo erg als dit heeft hij nooit eerder meegemaakt. "Hij werd zonder pardon op straat gezet en de taxi reed weg zonder nog om te kijken. Martijn is hem nog achterna gelopen." Drie kwartier heeft de nauwelijks pratende jongen rondgedoold in het Drentse dorp. Gelukkig kwam de politie er bij toeval achter waar de jongen naartoe zou moeten. Zelf is de jongen maar even de kluts kwijt geweest door het voorval, maar voor de Venema's is de maat nu echt vol.

Het minste wat ze kunnen doen is betere afspraken met de chauffeurs, vindt Venema. "Ze moeten worden verplicht om de kinderen tot aan de deur te brengen. En verder zou elke chauffeur moeten weten wat er met de kinderen die ze vervoeren aan de hand is."