Bhutto in mausoleum begraven

Icoon BuitenlandsDe Pakistaanse politica Benazir Bhutto is vandaag begraven in het mausoleum van haar familie in de provincie Sindh. Een grote menigte deed de gisteren in Rawalpindi vermoorde Bhutto uitgeleide.

De auto met de kist reed van een vliegveld naar het familiegraf in het dorp waar de familie Bhutto vandaan komt, Garhi Khuda Bakhsh, circa driehonderd kilometer ten noordoosten van Karachi.

Bhutto werd begraven naast haar vader, de stichter van de Pakistaanse Volkspartij (PPP), Zulfikar Ali Bhutto. De militaire couppleger Zia ul-Haq liet hem in 1979 ophangen. Tienduizenden zijn naar het dorpje gekomen om afscheid te nemen van de vrouw uit een relatief progressieve politieke dynastie die de hoop op een stabiele sociale democratie heeft belichaamd.

Bij onlusten als gevolg van de moord op Bhutto gisteren zijn in de zuidelijke provincie Sindh zeker zestien doden gevallen, onder wie drie politiemannen. Dit meldden de autoriteiten in de provincie Sindh. Zij vrezen dat de toestand ernstiger wordt nu de begrafenis voorbij is.