Mysterie behekst Chinees huis opgelost

Icoon BizarEen bijzonder merkwaardig verhaal uit China staat te lezen in gratis dagblad DAG. Een 'spookhuis' uit de stad GuangXi is flink in waarde vermeerderd doordat de eigenaren de makers van spookgeluiden hebben weten te traceren.

Reeds vier eigenaren hadden het vijf verdiepingen tellende pand verlaten omdat er 's nachts de meest rare en onverklaarbare geluiden klonken. Twee niet bang uitgevallen broers konden het pand hierdoor voor 4500 euro op de kop tikken.

Toen ook zij 's nachts de geluiden hoorden, gingen ze op onderzoek uit. Na een paar nachten hadden ze de bron van het mysterieuze lawaai gevonden: de badkamerleiding op de eerste verdieping. Toen ze de leiding openbraken werd duidelijk wat de spoken werkelijk waren: tien meervallen.

Een vorige eigenaar had in 1995 verse meervallen gekocht voor een diner. Die waren tijdelijk in de badkamer geparkeerd. Op de een of andere wijze zouden een paar vissen toen in waterleidingsbuizen ontsnapt zijn. De afgelopen jaren hebben die nakomelingen gekregen. Sommige wogen maar liefst vijf kilo.

De woning is inmiddels 90.000 euro waard, omdat het verlost is van de spookgeluiden.

Hoe de meervallen hebben kunnen overleven in een afvoerleiding, wordt niet vermeld. Dagblad DAG baseert zich op deze bron die op zijn beurt weer naar deze Chinese site verwijst.



Kunnen jullie door een waterkraan?


Met dank aan Mowiek voor de submit.