Aftellen naar Bohemian Rhapsody

Icoon Radio ''We left for Frisco in your Rambler''. Met deze woorden trapte de Nederlandse band Diesel af even na middernacht. Met het nummer Sausolito Summernight ging de Top 2000 op Radio 2 vannacht officieel van start.

De komende dagen, tot en met oudejaarsdag even voor middernacht, is het aftellen tot de nummer één. De meest favoriete plaat van de luisteraars is opnieuw Bohemian Rhapsody van Queen.

Dit jaar is de negende editie van het programma, waarbij luisteraars de muzieklijst samenstelden door te stemmen op hun favoriete plaat. De lijst kent dit jaar niet veel verrassingen, de top 5 is hetzelfde gebleven en het is weer vooral rockmuziek uit de jaren '60 en '70 die de lijst domineert.

Ondanks het gebrek aan spanning in de lijst, kende de Top 2000 dit jaar wel zijn eerste rel. Twee nummers zijn uit de lijst gehaald omdat het stemmen niet eerlijk was gegaan. Een christelijke actiegroep en de krant Dagblad van het Noorden hadden alle twee een actie gehouden om respectievelijk de religieuze band Hillsong United en Groningse zanger Ede Staal  te promoten. Beide artiesten dreigden heel hoog binnen te komen, maar zijn door Radio 2 uit de lijst gehaald.



Nummer 2000