Air France-KLM neemt Vlaamse VLM over

Icoon Economie Het Frans-Nederlandse Air France-KLM heeft de Vlaamse luchtvaartmaatschappij VLM Airlines overgenomen. De maatschappij zal intensief samenwerken met Air-France-dochter CityJet, omdat beide maastchappijen grotendeels dezelfde klantengroep en luchthavens aandoen.

De thuisluchthaven van VLM is Antwerpen en de hoofdbestemming Londen City. VLM is de belangrijkste speler voor deze bestemming, die dichtbij een groot zakencentrum in Londen ligt. Verder vliegt de maatschappij op Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Hamburg en Brussel.

Ook is er nieuws omtrent de mogelijke overname van Alitalia. De Italiaanse regering heeft de overname tijdelijk stilgezet. De regering lijkt tevreden met het besluit van Air France-KLM om Rome als thuishaven te maken.

Daar is de burgemeester van Milaan Letizia Moratti echter helemaal niet blij mee. "Rond luchthaven Malpensa wordt 20% van het Italiaanse BBP verdiend". Ze wil dat Milaan de belangrijkste luchthaven blijft. De partij Lega Nord dreigt met blokkades en andere acties. In het midden van januari besluit de regering wie Alitalia mag overnemen.