Politiebonden geven 'boetegeld' aan 3FM-actie

3fmDe politiebonden ACP en ANPC hebben vandaag 4700 euro gedoneerd aan de Serious Request-actie van 3FM. ACP en ANPV doneerden zelf ieder 1000 euro, de overige 2700 euro is betaald uit van boetes van automobilisten.

Het geld is afkomstig van een verkeerscontrole in Twente, waarbij vandaag honderden auto’s werden gecontroleerd. De politie deelde geen bekeuringen uit voor lichte overtredingen, maar vroegen de automobilisten om een donatie voor Serious Request.

Afgelopen woensdag gingen 3 dj’s in een glazen huis in Den Haag om geld op te halen voor schoon drinkwater. Ze mogen zes dagen niet eten. Ze maken non-stop radio waarin verzoekplaatjes gedraaid worden voor een donatie. De tussenstand van Serious Request stond vanmiddag om 16.30 uur op 842.243 euro. Het kabinet verdubbelt het eindbedrag van de actie die maandagavond eindigt.

FOK!kers halen ook geld op
Een groep FOK!kers, onder leiding van user Broekie, heeft in vier dagen 1355 euro opgehaald door te collecteren op het Plein in Den Haag. De FOK!kers gaven iedereen die hoger dan vijf euro doneerden een klein presentje: een sleutelhanger in de vorm van een badeend die ze gesponsord hadden gekregen. Deze constructie bleek een groot succes, want Broekie en zijn team waren binnen vier dagen door de 300 voorradige sleutelhangers heen. Broekie heeft het bedrag vanmiddag live op 3FM in het Glazen Huis aan de dj's gegeven.



Met dank aan Funkamental, --Christiaan-- en jarlian voor de submit.