Directrice stuurt lingeriefoto's kinderjuf rond

De directrice van een Belgische basisschool vond het maar niks dat een van haar ex-werkneemsters zich in haar vrije tijd schaarsgekleed op de foto liet zetten. Ze besloot dan ook in het geniep de foto's te emailen naar de directrice van de school waar de sexy schooljuf tegenwoordig lesgeeft. De directrice wordt nu aangeklaagd wegens belaging, krenken van de eer en valse naamdracht.

De lerares in kwestie was in september 2005 net een maand aan de slag bij haar nieuwe werkgever, basisschool De Dender in Geraardsbergen, toen de pikante foto's ineens opdoken in de mailbox van de school. Hierop was te zien dat de kleuterjuf slechts gekleed in lingerie aan het poseren was voor een professionele fotograaf. Ook de ouders van haar pupillen waren op de hoogte gesteld.

In plaats van de juf de laan uit te sturen, nam de directie van De Dender de lerares echter in bescherming. De directie nam de zaak hoog op en startte een onderzoek naar de herkomst van het haatmailtje. Zo bleek de mail onder een valse naam via een buitenlandse provider te zijn verstuurd. Uiteindelijk bleek het mailtje te zijn verstuurd door de directrice van de school waar de lerares kort tevoren nog had gewerkt.

Meester Ann Van De Steen had geen goed woord over voor de jaloerse directrice. "Het gedrag van de beklaagde is de functie van schooldirectrice onwaardig. Ik vind het heel erg dat een directrice, die toch geacht wordt om kinderen een pedagogisch verantwoorde opvoeding mee te geven, zich met zulke zaken inlaat. Zo probeerde zij aanvankelijk zelfs de schuld in de schoenen van een onschuldige buschauffeur te schuiven"

De advocaat van de directrice, Peter De Troyer, vindt echter dat zijn cliënte volgens het boekje heeft gehandeld. "Er bestaat nog zoiets als vrije meningsuiting. Het is haar recht om te oordelen dat een onderwijzeres haar functie oneer aandoet door zich in compromitterende foto's te laten zien. Met het e-mailbericht heeft zij de directie van de betrokken leerkracht willen inlichten, meer niet. Trouwens, de foto's konden sowieso door iedereen op de website van het agentschap geraadpleegd worden."

De kleuterjuf trekt zich gelukkig niks aan van de email van haar ex-werkgever. Nog altijd siert ze in sexy ondergoed menig bushokje. Ze eist echter wel zevenduizend euro van de directrice. "Ik doe niets verkeerd, ik werk trouwens voor een gerespecteerd agentschap en van aanstootgevende foto's is geen sprake", verklaart ze. Uitspraak volgt op vrijdag achttien januari.