Plasterk veroordeelt vrouwenstandpunt SGP

Icoon Politiek Minister Ronald Plasterk (Emancipatie) vindt het ''van de ratten besnuffeld dat de SGP geen vrouwen in bestuurlijke functies wil''. De PvdA-bewindsman zegt dat deze week in een interview met de Gay Krant.

Twee weken geleden besliste de Raad van State nog dat minister Guusje ter Horst de SGP alsnog subsidie moet geven. De rechtbank in Den Haag had eerder juist bepaald dat de SGP geen subsidie meer mocht krijgen van de overheid omdat de partij weigerde vrouwen toe te laten als lid en het voor hen onmogelijk maakte en nog steeds maakt om gekozen te worden in bestuursfuncties.

Plasterk spreekt in de Gay Krant over de acceptatie van mensen die anders zijn en anders kunnen denken. Hij noemt de ChristenUnie als partij die nog niet klaar is met het bepalen van een houding tegenover homoseksuelen. De partij heeft een commissie ingesteld die moet bekijken in hoeverre een bepaalde manier van leven verenigbaar is met de uitgangspunten van de ChristenUnie.

Op de vraag of Plasterk op zijn beurt dan ook de opvattingen van andersdenkenden als orthodoxe christenen voor lief moet nemen, antwoordt hij dat discriminatie altijd uit den boze is. Hij verwijst daarbij naar de SGP. ''In mijn ogen moet je een totale streep zetten als het om discriminatie gaat, daar kan geen discussie over zijn!''



'SGP-standpunt van de ratten besnuffeld'