4 meisjes ernstig gewond na ontploffing krultang

Icoon BuitenlandsVier meisjes zijn in kritieke toestand opgenomen in een brandwondencentrum in Engeland, toen een krultang die zij gebruikten, ontplofte . Zij zijn nog niet buiten levensgevaar. Het drama vond plaats toen de meisjes zich voor een feest aan het optutten waren op een slaapkamer van een van de meisjes in Wales.

Door de explosie is er een gat in het dak van het huis geslagen. Na de klap renden de meisjes de straat op, terwijl hun kleding in brand stond. Buren konden het vuur blussen. De meisjes hebben ernstige brandwonden opgelopen, tot 40 procent. Als ze het overleven, zullen ze de rest van hun leven tientallen keren moeten worden geopereerd. Zij worden nog beademd.

Het is nog niet bekend om welk merk krultang het gaat en waar deze verkocht wordt. Het zou gaan om een krultang met hervulbaar gaspatroon en die worden wereldwijd verkocht. De brandweer is een onderzoek gestart om te achterhalen hoe het mogelijk was dat de tang ontplofte. Wel zeggen zij het wonderbaarlijk te vinden dat de meisjes in de eerste instantie de klap hebben overleefd.



Met dank aan Reigndear voor de submit.