Werkstraf voor verminking getatoeëerden

Icoon MedischEen echtpaar uit Almere is vandaag veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke celstraf en 200 uur werkstraf door de rechtbank in Lelystad. In de zomer van 2004 heeft het paar achttien klanten verminkt bij het verwijderen van tatoeages. De proeftijd voor het echtpaar ligt op twee jaar. In deze periode dient het paar zich ook te onthouden van medische handelingen.

Het echtpaar R.G. (57 jaar) en L.G (51 jaar), zijn schuldig bevonden aan zware mishandeling en kwakzalverij. Van de aanklacht oplichting werden ze vrijgesproken. Van de achttien slachtoffers kregen negen van hen een schadevergoeding van bij elkaar ruim 21.000 euro. Andere slachtoffers zijn een civiele procedure begonnen tegen het stel.

In 2004 begon het echtpaar met het verwijderen van tatoeages. De afbeeldingen werden weggebrand met een elektro-chirurgisch apparaat. Zout in de wonden moest de kleurstof van de tatoeage er uitkrijgen. Volgens de slachtoffers, die uit het hele land afkomstig zijn, was de behandeling zeer pijnlijk terwijl het paar de behandeling als pijnloos aanprees in advertenties.

De zaak tegen Hollymed Healing kwam aan het rollen na een uitzending van het consumentenprogramma Radar in januari 2005. Tegen het stel was 120 uur werkstraf en negen maanden voorwaardelijke celstraf geëist door justitie.

Met dank aan bemoeial voor de submit.