Toch herstel verlamd topturnstertje Imke Glas

SportDe 13-jarige topturnster Imke Glas uit Broek op Langedijk die in oktober een dwarslaesie opliep na een ongelukkige paardsprong, herstelt boven alle verwachtingen. Een paar maanden terug werd weinig hoop gegeven voor een herstel. Imke liep namelijk beschadigingen op aan de zesde en zevende nekwervel. Artsen schatten de kans dat ze ooit weer zou kunnen lopen in op 0,1%.

Maar inmiddels heeft ze haar eerste stapjes gezet. ''Dit is echt een ongelofelijke opsteker. Als je nu ziet dat ze haar eerste stapjes zet, schieten de tranen van geluk in je ogen'', aldus haar vader. Ze redde het zelfs om onder begeleiding een trap op te lopen.

Het herstel gaat nu plotseling zo snel dat de artsen het meisje proberen af te remmen omdat de kans bestaat dat het vegetatieve zenuwstelsel (dat de orgaanfuncties regelt) de snelheid waarmee de fysieke vorderingen gepaard gaan niet kan bijbenen.

De kracht in de armen is nog steeds prima. Maar de functie van de handen baart daarentegen zorgen. Vooral de rechterhand laat het afweten. Fijne motoriek is nauwelijks mogelijk, het strekken van de vingers evenmin. Al is er de laatste dagen ook daar een lichte verbetering zichtbaar.



Meer info op de hyves-pagina van Imke

Met dank aan Reigndear voor de submit.