Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 14

Icoon EredivisieDit weekend werd de veertiende speelronde van de Eredivisie gespeeld op de Nederlandse velden. Ajax heeft optimaal geprofiteerd van de misstappen bij de concurrentie. PSV verloor van Roda JC en Feyenoord hield één punt over aan het duel tegen VVV Venlo. Hieronder volgt een overzicht van enkele wedstrijden.

PSV heeft in eigen huis een pak slaag gekregen van Roda JC. De thuisploeg ging goed van start maar naar mate de wedstrijd vorderde nam de ploeg uit Kerkrade de regie over. De Fauw schoot de bal achter Gomes en vlak voor rust was het Meeuwis die de voorsprong verdubbelde voor Roda JC. Na de rust ging Roda gewoon verder waar het mee bezig was: scoren. Oper schoot de 0-3 binnen en Hadouir maakte het nog erger voor de Eindhovenaren. In de slotfase probeerde PSV terug in de wedstrijd te komen en Saeijs hielp een handje door in eigen doel te schieten. Enkele minuten later was het Koevermans die scoorde maar de wedstrijd was al lang gespeeld: 2-4.

Ajax heeft drie punten overgehouden aan een leuk duel in Tilburg tegen Willem II. De toeschouwers zaten nog maar net op hun stoeltjes toen Kennedy op aangeven van Suárez een fout in de verdediging van de thuisploeg afstrafte. De tricolores waren niet onder de indruk en enkele minuten later tikte Bobson de gelijkmaker binnen. De Amsterdammers namen vervolgens het heft weer in handen en dat resulteerde in een doelpunt van Suárez. Vlak voor rust schoot Vertonghen raak uit een vrije trap, waarbij Willem II-doelman Aerts opzichtig in de fout ging. In de tweede helft werd de wedstrijd wat minder aantrekkelijk en leek Ajax niet meer in de problemen te komen. Swinkels kopte in de slotfase de 2-3 binnen maar Ajax verdedigde de voorsprong: 2-3.

Feyenoord heeft dure punten verspeeld tegen laagvlieger VVV Venlo. De Rotterdammers speelden ongeïnspireerd en traag en leken er niet veel zin in te hebben. VVV was een stuk enthousiaster en Feyenoord-doelman Timmer moest enkele keren redding brengen. Na een uur spelen leek Feyenoord wakker te worden en dat resulteerde in een bal op de lat van Slory. Ondanks de opvlieging was het opnieuw VVV Venlo dat dichtbij een treffer was via El Gaaouri. In de slotfase schoot Bahia nog op de lat maar Wintjens hield zijn doel schoon: 0-0.

In de Gelredome hebben Vitesse en FC Twente in een aantrekkelijk duel met gelijkgespeeld. In de eerste helft hadden de Tukkers het initiatief, maar het was Junker die namens Vitesse de score opende. FC Twente kwam verdiend op gelijke hoogte door een doelpunt van Denneboom. Vlak voor rust was Junker opnieuw de plaaggeest voor de bezoekers en hij schoot de 2-1 binnen. In de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Vitesse. FC Twente begon in de slotfase aan te dringen en dat leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker van Hersi, die vorig seizoen nog in Arnhem speelde. De Tukkers probeerden er nog een overwinning uit te slepen maar het bleef gelijk: 2-2.

In het Abe Lenstra Stadion heeft SC Heerenveen ‘de derby van het Noorden’ gewonnen van FC Groningen. De bezoekers begonnen niet goed aan de wedstrijd en Lovre kopte de bal in de eerste minuut van de wedstrijd in het eigen doel. Heerenveen was goed op dreef en Bradley maakte een loepzuivere hattrick. Voor FC Groningen scoorde Nevland twee keer en na 45 minuten stond het al 4-2. De toeschouwers verheugden zich op een leuke tweede helft maar dat viel tegen. Groningen was nog een keer dichtbij een doelpunt maar de stand bleef ongewijzigd: 4-2.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. Heracles won van De Graafschap en NAC won op Woudestein van Excelsior. Sparta won voor het eerst dit seizoen, NEC werd in eigen huis met 1-0 verslagen. FC Utrecht heeft de stijgende lijn niet door weten te trekken en verloor van AZ.