Proces tegen Jean Sarkozy wordt media-hype

Icoon BuitenlandsHet proces tegen Jean Sarkozy, de zoon van Franse president Nicolas Sarkozy, gaat op 25 juni verder. Dat is besloten in de rechtbank van Parijs. De rechters hebben wel besloten om meer onderzoeken te laten doen naar wat er precies gebeurde. Jean wordt onder andere de schade te laste gelegd voor een lichte aanrijding met een automobilist in oktober 2005. Volgens de krant Le Monde botste de jonge Jean met zijn scooter tegen de auto van M’hammed Bellouti, bij Place de la Concorde. Jean zou zelfs een beledigend gebaar naar de automobilist hebben gemaakt en zou zijn weggereden.

De onderzoekers willen de komende tijd meer onderzoek doen om antwoord te krijgen op vragen als: is het kentekennummer dat de automobilist noteerde wel het juiste nummer van de scooter? Was het zeker dat Jean Sarkozy reed? En als laatste wil men weten of het mogelijk is dat een scooter de schade die M’hamed Bellouti heeft, wel te maken is met een scooter. M’hamed Bellouti eist 260 euro voor de reparatie die hij moest betalen voor zijn auto en 400 euro voor de geleden morele schade. M’hamed Bellouti zegt dat het “een principekwestie geworden is”.

Toen Jean vanochtend bij de rechtbank kwam, waren er tal van journalisten van de radio en tv toesgestroomd. Het proces begint een ware media-hype te worden in Frankrijk.


Jean middelpunt belangstelling