Meisje pleegt zelfmoord na MSN-bedrog

ShockingIn de Amerikaanse staat Missouri heeft de 13-jarige Megan Meier onlangs zelfmoord gepleegd na bedrogen te zijn via MSN. De reden voor de zelf gekozen dood bleek pas kort geleden.

Het meisje chatte naar ze dacht met MSN-vriendje op wie ze dolverliefd was. In werkelijkheid was het de 47-jarige buurvrouw Lori Drew. Die had valselijk een profiel gemaakt omdat ze wilde weten hoe haar buurmeisje over haar dochter dacht. De 13-jarige Meier had namelijk een tijdje geleden Drews dochter de rug toegekeerd na een periode van depressiviteit en een gevecht tegen overgewicht.

Toen de MSN-relatie op een hoogtepunt was, stuurde de buurvrouw een mail waarin ze zei dat Megan niet deugde en dat ze haar vrienden slecht behandelde. ''De wereld is beter af zonder jou'', schreef ze. Even later vonden haar ouders haar hangend aan een riem in de slaapkamer.

Pas een paar weken later hoorden de ouders van het meisje dat de internetpesterij de oorzaak was voor de zelfmoord. De buurvrouw gaat echter vrijuit omdat pesterijen via internet niet strafbaar zijn in Amerika.

Met dank aan sitting_elfling voor de submit.