Man schiet in Schoorl op indringers

PolitieDe politie Noord-Holland Noord heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mannen opgepakt na een schietpartij in Schoorl. De schutter belde zelf de politie nadat hij twee inbrekers onder vuur had genomen.

Een 54-jarige en een 28-jarige man uit Schoorl probeerden rond 04.00 uur vermoedelijk een woning aan de Hulstweg binnen te dringen door de voordeur te forceren. De 41-jarige bewoner loste direct enkele schoten en raakte daarbij een van de mannen. De indringers gingen er daarna vandoor. De bewoner belde zelf de politie en gaf zijn vuurwapen gelijk af toen deze ter plaatse kwam.

Zowel de schutter als de twee inbrekers zijn in de loop van de nacht aangehouden. De 28-jarige indringer was gewond aan zijn hoofd. Zijn verwondingen bleken niet levensbedreigend te zijn.

De bewoner van de woning is aangehouden omdat iemand niet zomaar mag gaan schieten. Een inbraak valt niet direct onder een levensbedreigende situatie die onder noodweer kan vallen. Onbekend is of de schutter en de indringers elkaar kennen. Evenmin is bekend of de bewoner een vergunning voor zijn vuurwapen had. De politie doet nader onderzoek naar de reden voor de inbraakpoging.

Met dank aan ciscokid voor de submit.