Rake klappen voor overvaller snackbar

Icoon MisdaadEen 26-jarige man uit Warnsveld die zaterdagavond een snackbar in Oldenzaal probeerde te overvallen, is van een koude kermis thuisgekomen. De overvaller hield in cafetaria Ada de dochter van de 45-jarige eigenaar Yasar Tas onder schot. Vader Tas bedacht zich geen moment en stortte zich op de crimineel.

Er ontstond een worsteling waarbij over en weer rake klappen vielen. De overvaller wist zich uiteindelijk los te rukken en probeerde weg te rennen. Onur Tas, de zoon van de eigenaar, kwam toen echter net de zaak binnen en overmeesterde de dader. Ook hierbij vielen rake klappen. De overvaller, die zijn tanden in de arm van Onur zette, brak zijn pols.

De gealarmeerde politie sloeg de overvaller uiteindelijk in de boeien. Onur zegt wel last te hebben van zijn hand. ''Die is zwaar gekneusd. Maar goed, we hebben die vent toch met z’n allen weten te overmeesteren.'' De wonden van Onur zijn overigens volgens TC/Tubantia mirakuleus snel genezen. Op een foto in de Tubantia staat hij met alleen zijn vinger in het verband, terwijl op een foto in De Telegraaf ook zijn andere onderarm compleet is verbonden.

De recherche zal de toedracht van de vechtpartij onderzoeken