Verbrande hond krijgt huidtransplantatie

In het Vlaamse Oudenburg is men in de plaatselijke dierenkliniek Causus gisteren begonnen aan een monsterklus. Hond Branco heeft nummer een van de serie van vijf huidtransplantantages er inmiddels op zitten.

Branco ,die vorige week door dierenbeulen in Belgisch Limburg in brand werd gestoken, raakte bij deze laffe daad ernstig gewond. Maar liefst de helft van zijn huid ging letterlijk in rook op. Sinds gisteren ontfermen de mensen van de dierenkliniek zich over de hond. "Vier mensen werkten gisteren bijna drie uur aan de eerste fase van de transplantatie", aldus dokter Koen Vandendriessche.

Hiervoor kreeg Branco vijfhonderd hechtingen. Ook zijn oor moest er gisteren aan geloven, deze bleek niet meer te redden. Na deze eerste succesvolle huidtransplantatie, moet de hond er nog vier ondergaan. "Iedere week één. De huidtransplantaties dienen om de wonden zo snel mogelijk te laten dichtgroeien. Het levensgevaar is ondertussen geweken, en het is ongelooflijk hoe goed het met de hond gaat. Branco heeft hier al het hart van onze assistentes gewonnen", zegt de dokter.

"We krijgen veel mails en telefoontjes van mensen die ons financieel en materieel willen steunen. Ook verschillende firma's helpen ons door bijvoorbeeld de zalven of hechtingen ter beschikking te stellen", besluit Vandendriessche.