Hind inderdaad naar Eurovisie Songfestival

Icoon ShowbizzDe NOS heeft vandaag bevestigd dat zangeres Hind Laroussi Tahiri (artiestennaam Hind) voor Nederland zal deelnemen aan het Eurovisie Songfestival van 2008. Het gerucht dat ze zou deelnemen werd al eerder bekend. Ze zal zich via een van de twee halve finales (20 of 22 mei) moeten zien te plaatsen voor de finale in de Servische hoofdstad Belgrado.

Nog onbekend is welke nummers ze zal zingen. Die kunnen nog worden aangedragen door componisten en tekstschrijvers. Hind zal ook zelf nummers gaan schrijven. Ze wil het liefst in het Engels zingen, omdat dat ''het dichtst bij haarzelf ligt''.

Eerder had de NOS Gerard Joling gekozen om Nederland te vertegenwoordigen. Hij wilde aanvankelijk wel, maar was door een concert van de Toppers verhinderd. Hind werd na Joling door het publiek van songfestival.web-log.nl als favoriet getipt.

Hind werd geboren op 3 december 1984 in Gouda. In 2002 stond ze in de finale van de Soundmixshow waar ze Vanessa Williams imiteerde. Grote bekendheid kreeg ze pas in 2003 door het programma Idols. In de eerste editie van deze talentenjacht werd ze derde achter Jamai en Jim.

De zangeres is enthousiast over haar deelname. ''Ik vind het een enorme eer om aan zo’n groot festijn mee te doen. Bovendien vind ik het een uitdaging om met een liedje te komen dat voor mijn gevoel een groot publiek aanspreekt. Dat kan zowel een song van mijzelf zijn als van anderen. Hoe dan ook zal ik nauw betrokken zijn bij de uiteindelijke tekst. Het moet immers echt mijn liedje worden, waarin ik mijn gevoel en emoties kwijt kan. Om die reden kies ik ook op voorhand voor de Engelse taal omdat ik me daarin het beste kan verwoorden. Wat voor genre liedje het wordt, weet ik nog niet. Alles is wat dat betreft nog mogelijk. Maar het zal wel in lijn zijn met andere nummers voor mijn nieuwe album waar ik momenteel aan werk en dat in het voorjaar van 2008 uitkomt.''


Met dank aan BVO voor de submit.