Scholierenacties in diverse steden

Icoon OnderwijsIn diverse steden zijn vandaag scholierenacties uitgebroken. Onder meer in Purmerend, Amsterdam, Middelburg, Den Bosch en , Zaanstad hebben scholieren rond 11.00 uur de scholen verlaten. Op sommige plekken gaat dat gepaard met onrust, het gooien van eieren en vuurwerk.

In totaal zijn duizenden scholieren gaan 'staken'. In de afgelopen weken gebeurde dat ook, maar op verschillende plekken en op verschillende dagen. Onder meer in Groningen kwam het tot ongeregeldheden. De scholieren protesteren tegen de hoge werkdruk en het aantal lesuren van 1040 per jaar.

MSN
Een msn-bericht dat als een lopend vuurtje rondging, leidde vanochtend tot de omvangrijke staking onder de scholieren. Dat zei rector Frank Weijers van het Jeroen Bosch College in Den Bosch. Ook zijn school werd na de kleine pauze om 10.00 uur plat gelegd.

''Vandaag, vrijdag, staken na kleine pauze. Iedereen doet mee, dus jij ook!'', luidt een deel van de oproep, vertelde Weijers. De rector heeft geen idee wie verantwoordelijk is voor het bericht.

Het nieuwtje leidde volgens hem tot een chaotische situatie op school. ''De ene helft van de scholieren was op de hoogte, de andere helft wist van niets. Dat gaf nogal rumoer.''

Na een klein uurtje kalmeerde de situatie op het Bossche college en keerden de scholieren terug naar hun lokalen