PvdA-wethouder gepijpt door VVD-raadslid

De Nijmeegse wethouder en loco-burgemeester Paul Depla is in opspraak gekomen na een bericht op GeenStijl.nl Het weblog onthulde dat de getrouwde Depla zich deze zomer liet afzuigen in het fietsenhok bij het stadhuis. Dat zou gedaan zijn door een vrouwelijk raadslid. Bewakingscamera's namen het erotische tafereel op waardoor de bewakers met rode konen voor het scherm zaten. De beelden zijn voorzover bekend binnenskamers gebleven.

De fractievoorzitters in de Nijmeegse gemeenteraad zijn inmiddels op de hoogte gebracht over de kwestie, meldt Omroep Gelderland. De pijpster zou een raadslid van de VVD zijn. Er zit overigens maar één vrouw namens de VVD in de raad, en dat is Jolanda van Veluw.

Geruchten over de affaire circuleerden al in juni. Burgemeester Thom de Graaff liet daarom enkele maanden geleden al een onderzoek instellen. De conclusie luidde dat er geen sprake was van seksuele intimidatie, machtsmisbruik of andere strafbare feiten.

De 42-jarige Paul Depla is de broer van PvdA-Kamerlid Staf Depla. Hij solliciteerde onlangs nog tevergeefs naar het burgemeestersschap in Leeuwarden. Ook is hij een tijd in beeld geweest als kandidaat voorzitter van de PvdA.

Met dank aan remivisie voor de submit.