Inwoners Frans stadje mogen niet doodgaan

Het zal ongetwijfeld mooi wonen zijn in de Zuid-Franse gemeente Cugnaux in het Franse departement Haute-Garonne. Het is alleen jammer dat je er niet aan je einde mag komen. De burgemeester van het stadje heeft namelijk wegens plaatsgebrek een sterfverbod afgekondigd.

"Alle personen die niet over een familiegraf beschikken" moeten nog even wachten voordat ze doodgaan, zo is er in de verordening van het gemeentehuis bij Toulouse te lezen. Degene die er wel stiekem tussenuit knijpt, zal volgens deze verordening zwaar worden gestraft.

Uiteraard moet men het verbod met een korreltje zout nemen, beweert burgemeester Philippe Guérin. Hij wil met het verbod de overheid bewust maken van het huidige probleem in zijn gemeente. Het enige terrein dat in aanmerking zou komen voor uitbreiding van het huidige kerkhof, grenst aan een munitiedepot. Helaas mag men hier niet graven in verband met ontploffingsgevaar.

"Als er niet snel wat wordt ondernomen, worden begrafenissen weldra een groot probleem", zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. De gemiddeld zestig mensen, die jaarlijks in de gemeente de pijp uitgaan, hebben dus voorlopig nog een probleem.