Man knalt met zijn scheurijzer tegen vangrail

Icoon OpmerkelijkVele mannen dromen ervan: met een dure exclusieve sportwagen lekker het gaspedaal op de snelweg diep intrappen. Dat zo’n race niet altijd gaat, heeft gisteren een 53-jarige man uit Nieuwerkerk aan den Ijssel gemerkt. De man reed in zijn Ultima GTR, een unieke sportauto waarvan er in Nederland maar vier rijden.

Hij trapte zijn beauty iets te enthousiast op de staart en reed daardoor regelrecht tegen de vangrail op de A20 richting Gouda. “De auto heeft wat schade, maar volgende week gaan we bekijken wat er echt mis is’’, zei de bestuurder, die er overigens zonder kleerscheuren van afkwam. De wegmisbruiker leek niet onder de indruk van de schade aan zijn bolide. “ Het is vervelend, maar niet dramatisch”, was zijn korte reactie. Verder wilde hij geen commentaar geven, zo kort na het ongeluk.

De Ultima GTR is een exclusieve auto die kopers zelf in elkaar kunnen knutselen. Het scheurijzer dat vanuit stilstand in 2,6 seconde al de 100km/u bereikt. Mensen die in het bezit willen komen van zo’n bolide moeten wel flink in hun portemonnee graaien: een tweedehands Ultima GTR uit 2002 staat op Marktplaats te koop voor een prijsje van 85.000 euro.


Een ritje met de Ultima GTR.