3FM-actie breidt uit naar Zwitserland

Icoon RadioDe actie van 3FM in het Glazen Huis breidt zich uit naar Zwitserland. Het Zwitserse popstation Couleur 3 zal vlak voor kerst in Gèneve dj's opsluiten in een Glazen Huis om zo zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Ook het Vlaamse Studio Brussel doet dit jaar weer mee.

"Couleur 3 is erg enthousiast om mee te gaan doen", zegt Jean-Luc Lehman, directeur van Couleur 3. "Het is voor ons moeilijk is om in te schatten hoe het Zwitserse en Franse publiek zal reageren op dit evenement. De Latijnse volksaard is toch aanzienlijk anders, maar ons radiostation heeft eerder meegedaan aan bijzondere acties zoals afgelopen winter op Mali samen met La Chaîne 2 (een jongerenradio van de publieke omroep op Mali) en dat leverde veel waardering op."

Het succes van 3FM Serious Request is niet onopgemerkt gebleven in Europa, zegt 3FM zendermanager Florent Luyckx. "Diverse publieke radiostations hebben al belangstelling getoond om zich aan te sluiten bij onze actie. Couleur 3 is na Studio Brussel onze derde Europese partner en is het eerste radiostation dat Serious Request introduceert bij een niet-Nederlandstalig publiek onder de titel 'Couleur Terre'. Couleur 3 is in veel opzichten de equivalent van 3FM in Zwitserland en ik hoop dan ook van harte dat hun luisteraars van Couleur Terre een groot succes gaan maken."

3FM Serious Request staat dit jaar in het teken van water. Jaarlijks overlijden 1,8 miljoen mensen door gebrek aan schoon water. Het Nederlandse Glazen Huis staat dit jaar in Den Haag.