Britse terreurdichteres schuldig bevonden

Icoon TerrorismeEen Britse rechtbank heeft de 23-jarige Samina Malik schuldig bevonden aan het schrijven van 'terroristische' poëzie. De medewerkster van de Londense luchthaven Heathrow noemt zichzelf 'dichterlijk terroriste'. In haar woning werden gedichten aangetroffen met titels als 'How to behead' en 'The Living Martyrs' ('Hoe iemand te onthoofden' en 'De levende martelaars') waarvan de inhoud weinig aan de verbeelding overlaat.

De in Londen geboren en opgegroeide Malik zei in een verweer dat ze zichzelf alleen 'dichterlijk terroriste' noemt omdat het zo 'cool' klinkt. Ze ontkent een terroriste te zijn. Wel gaf ze toe de gedichten te hebben verspreid op internet.

Toen de rechter haar schuldig bevond en haar voorlopig huisarrest oplegde, barstte ze in tranen uit. De openbare aanklager liet alvast vastleggen dat Malik ''een islamitische extremist'' is die een ''bibliotheek aan materiaal'' verzameld had voor terroristische doeleinden. Malik zal op 6 december horen welke straf ze krijgt opgelegd.

Wat strofen van Malik:
''Show children from the age of seven videos and pictures of mujahideen and tell them to become strong like them.''
''Kafirs your time will come soon, and no one will save you from your doom.''



'Terreurdichteres'