Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 10

Icoon EredivisieDit weekeinde werd de tiende speelronde van de Eredivisie gespeeld. Feyenoord heeft in eigen huis met 2-0 weten te winnen van De Graafschap. Ajax wist de stijgende lijn door te trekken en won met 4-2 van Roda JC. De wedstrijd tussen FC Groningen en Vitesse bleef onbeslist en FC Twente won met 0-3 van Heracles Almelo. NAC pakte 3 punten ten koste van FC Utrecht.

In de Kuip heeft Feyenoord met 2-0 gewonnen van De Graafschap. In het eerste bedrijf konden de bezoekers voldoende tegenstand bieden aan het traag en voorspelbaar spelende Feyenoord. Roy Makaay had de beste kans om de score te openen maar Jim van Fessem kon met de voeten redding brengen. In de tweede helft had Feyenoord aan vijf minuten genoeg en werd de score naar 2-0 gebracht door een doelpunt van Jonathan de Guzman en een penalty van Roy Makaay. Er volgden nog enkele ballen op de lat en op de kruising maar de Rotterdammers wisten de score niet uit te breiden: 2-0.

Ajax heeft in eigen huis een 4-2 zege geboekt op Roda JC. De score is enigszins geflatteerd te noemen want Roda JC bezorgde behoorlijk wat problemen bij de Amsterdammers. Klaas-Jan Huntelaar bracht de score naar 1-0 door een prima voorzet van George Ogararu binnen te koppen. Een klein kwartier later kwamen de bezoekers verdiend op gelijke hoogte door een doelpunt van Roland Lamah. Vlak voor rust kwam Ajax opnieuw aan de leiding door een kopbal van Luis Suárez. In de tweede helft kon Ajax de score uitbreiden door slordig verdedigen van Roda JC. Albert Luque schoot de 3-1 tegen de touwen. Anouar Hadouir bracht de spanning terug in de wedstrijd maar Dennis Rommedahl besliste de wedstrijd aan de andere kant: 4-2.

FC Utrecht heeft in eigen huis opnieuw niet weten te winnen. In de Galgenwaard won NAC Breda met 0-1. De thuisploeg speelde slordig en kon geen indruk maken op de bezoekers. Utrecht kwam niet verder dan een kopbal tegen de paal van Loïc Loval. NAC stichtte regelmatig gevaar voor het doel van Utrecht-doelman Franck Grandel. In de tweede helft wist FC Utrecht zich te herpakken en werd NAC onder druk gezet. De grootste kans was voor Sander Keller maar de bal belandde naast het doel. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist door Matthew Amoah van NAC Breda, die uit een corner raakkopte: 0-1.

Piet Velthuizen was in Euroborg van FC Groningen de grote held. De doelman van Vitesse hield zijn doel knap schoon en redde daarmee een punt voor Vitesse. FC Groningen speelde superieur en de bezoekers werden in de eerste helft compleet van de mat gespeeld. De thuisploeg kwam regelmatig alleen voor de keeper maar Erik Nevland, Marcus Berg en Goran Lovre wisten het net niet te vinden. In de tweede helft had FC Groningen opnieuw het overwicht, maar het spel werd wat minder soepel. De doelman van Vitesse had opnieuw enkele prachtige reddingen in huis en liet zich niet passeren, waardoor de moedeloosheid toenam bij de Groningers. Vitesse kreeg nog enkele kansjes maar er werd niet gescoord: 0-0.

De derby van het oosten tussen Heracles Almelo en FC Twente heeft een 0-3 overwinning opgeleverd voor de Tukkers. Heracles zat er in beide helften fel op maar het balbezit was vaak voor FC Twente. De snelheid daalde in de tweede helft en FC Twente nam de regie volledig over. Romano Denneboom opende de score en passeerde daarmee Martin Pieckenhagen. FC Twente kreeg veel kansen maar meer treffers bleven lang uit. In de slotfase werd de score opgevoerd door doelpunten van Blaise N’Kufo en Orlando Engelaar: 0-3.

Eerder dit weekend werden er vier wedstrijden gespeeld. VVV Venlo won in een slecht duel met 1-2 van Willem II. SC Heerenveen wist met 2-1 te winnen van koploper PSV en AZ boekte een overtuigende 4-0 zege op NEC. De Rotterdamse derby werd een groot doelpunten festijn. Op Woudestijn won Excelsior met 4-3 van Sparta Rotterdam.