Imam Slotervaart uit kritiek op bestuurders

Icoon BinnenlandsDe invloedrijke Marokkaanse imam Mohamed Ben Ajiba van de moskee aan het August Allebéplein in Slotervaart vindt dat Amsterdamse bestuurders over de rug van Marokkaanse jongeren hoger op proberen te komen. Dat zegt de imam vandaag in een interview met het Parool.

''Bestuurders willen hogerop komen door Marokkaanse jongeren neer te halen. We moeten proberen het gedrag van de jongeren te verbeteren en de zaak op een positieve manier te benaderen. In plaats van te klagen dat het glas half leeg is, kunnen bestuurders beter bezien hoe ze het glas vol krijgen'', aldus Ben Ajiba.

De imam noemde geen namen, maar hij trok de laatste weken intensief op met PvdA-stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch in een poging de rust te bewaren in de wijk na de dood van politiesteker Bilal B.. Marcouch reageert dan ook teleurgesteld op de woorden van de islamitische geestelijke.

Marcouch: ''Ik heb de imam heel hoog zitten en hem consequent als partner ervaren. In zijn preken wees hij de Marokkaanse gemeenschap in stevige taal op haar verantwoordelijkheid. Als leiders als Ajiba blijven hangen in klassiek slachtofferschap, betekent dat een zwakke schakel.''