'Koeman per direct naar Valencia'

Icoon VoetbalDe Spaanse kranten melden dat Ronald Koeman, trainer van PSV, per direct aan de slag gaat bij Valencia. Vanmiddag zou de officiële bevestiging komen. De trainer van de ploeg uit Eindhoven zou een contract hebben getekend tot de zomer van 2010.

De leiding van PSV wil op dit moment niet reageren op de berichten. Wel heeft het bestuur voor vanavond een persconferentie gepland. Waarschijnlijk wordt dan bekend gemaakt dat Koeman inderdaad vertrekt. Koemans zaakwaarnemer Ger Lagendijk wilde ook niet inhoudelijk ingaan op het bericht. "Voor het eerst in 28 jaar dat ik met Ronald werk heeft hij mij een spreekverbod opgelegd en daar houd ik me dus aan", was zijn commentaar.

Op dit moment is Koeman bezig aan zijn tweede seizoen bij de Eindhovenaren. In juni van dit jaar pakte de ploeg op de laatste speeldag op miraculeuze wijze alsnog de titel van de eredivisie. Vorig weekend nam PSV de koppositie in de eredvisie over van Feyenoord. In de Champions League haalde PSV tot nu toe vier punten uit drie duels.

Koeman zou de tweede Nederlandse trainer worden bij Valencia. In de jaren negentig was Guus Hiddink drie jaren hoofdtrainer bij 'Los Ches'.

Met dank aan Proxima, DaTiezl, Pr0-n00b, jpg97 & HeavenShallBurn voor de submit.

Zie voor meer sport- en voetbalnieuws FOK!sport.