Antillen boos over uitlatingen Wilders

Icoon PolitiekGeert Wilders noemde gisteren in het Algemeen Dagblad Curaçao een ''grote boevenbende'' en stelde dat als de Antillen nog één fout maken, de eilanden beter in de uitverkoop kunnen worden gedaan (''zet ze maar op Marktplaats''). De uitspraken van het Kamerlid zijn slecht gevallen op de Antillen.

De Antilliaanse premier Emily de Jongh-Elhage doet Wilders' uitlatingen af als ''een goedkope poging te scoren bij de kiezers''. Wilders moet zich volgens haar rustig houden.

Ook de naar de Antillen afgereisde fractievoorzitters uit de Tweede Kamer zijn niet te spreken over de taal die Wilders bezigde. Wilders zelf ging niet mee omdat de leider van de Partij voor de Vrijheid naar eigen zeggen niets voelt voor elf dagen ''handjes schudden en piña colada's drinken'' in de Caribische zon.

Op Curaçao noemde GroenLinks-leider Femke Halsema de uitspraken van Wilders laf. ''Als je het hier een boevenbende vindt, dan moet je ook het lef hebben dat hier te komen vertellen.'' PvdA-fractievoorzitter Jacques Tichelaar denkt dat Wilders de uitspraken heeft gedaan omdat hij ''de hete adem'' van Rita Verdonk in zijn nek voelt.

VVD-leider Mark Rutte noemde de uitlatingen van Wilders ''onwaarachtig'' en vindt het vreemd dat Wilders niet mee is gegaan op werkbezoek naar de Antillen omdat hij wel betrokken is geweest bij de voorbereiding van deze reis. D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold is boos dat Wilders de fractievoorzitters die wel naar de Antillen zijn gegaan wegzet als lieden die een snoepreisje houden.



'Boevenbende'