Aegon blijft schaatssport trouw

Icoon SchaatsenAegon heeft laten weten dat ze, ondanks het feit dat ze de nieuwe hoofdsponsor van Ajax worden, de Nederlandse schaatsbond (KNSB) trouw zullen blijven. Het bedrijf voegde daar nog aan toe dat ze niet van plan zijn om te stoppen met het sponsoren van de schaatssport.

"We zijn hier al dertig jaar en wat mij betreft blijven we nog dertig jaar", aldus Johan van der Werf, bestuursvoorzitter van Aegon. Dit liet hij zaterdag, voorafgaand aan de open dag van de KNSB, weten.

Het huidige contract tussen Aegon en de KNSB loopt nog tot 2010. "Daarna zullen we ons sterk maken voor vier nieuwe jaren en daarna weer voor eenzelfde periode," aldus Van der Werf. "Er zullen harde onderhandelingen plaatsvinden, maar ik ga tot het uiterste om ze te doen laten slagen. De liefde is er en blijft er. Ik denk van beide kanten."

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat Aegon de nieuwe hoofdsponsor van Ajax wordt. Beide partijen tekenden een overeenkomst voor de duur van zeven jaar. Het bedrijf hoopt op die manier de internationale markten beter te bereiken.

Voor meer schaatsnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!