Toeristen verdronken in Thaise grot

Icoon BuitenlandsZeven toeristen en twee gidsen hebben een boottrip naar de vermaarde grotten van Nam Talu in het Thaise nationale park Khao Sok niet overleefd. De groep voer een grot in om te schuilen voor een zware regenbui en werd verrast door het snel stijgende waterpeil.

Negen mensen verdronken, maakten de Thaise autoriteiten vandaag bekend. Aanvankelijk bestond er veel onduidelijkheid over de identiteit van de slachtoffers, die geen paspoorten bij zich droegen. Volgens aangepaste opgaven van de parkautoriteiten draait het bij de toeristen om een tienjarige Duitse jongen, vier Zwitsers en twee Britten. Eerdere meldingen gingen over zes Duitse doden. Een Zwitserse vrouw van zeventien overleefde als enige het drama. Ze werd vandaag na twintig uur gered uit haar benarde positie.

Parkopzichters waarschuwen toeristen tijdens het regenseizoen niet de grotten in te gaan. De twee gidsen van de groep die ook omkwamen, sloegen die adviezen in de wind. Khao Sok ligt 180 kilometer ten noorden van de populaire vakantiebestemming Phuket en wordt vaak aangedaan door dagjestoeristen.


Zeven toeristen en twee gidsen overleden.